Vermutti on maustettu väkevä viini. Vermuttia on sekä valkoisena, että punaisena versiona. Punainen vermutti on makea kun taas valkoista vermuttia on sekä makeana, että kuivana versiona. Kuivaa vermuttia kutsutaan usein ”ranskalaiseksi” vermutiksi kun taas makea vermutti miellettään ”italialaiseksi”. Molempia tyyppejä valmistetaan kuitenkin molemmissa maissa. Vermutin nimi tulee päämausteeksi käytetyn koiruohon saksankielisestä nimestä Wermut. Nykyisin niin Saksassa, Ranskassa kuin myös Italiassa tehdään sekä makeaa että kuivaa vermuttia. Vermutin valmistuksessa käytetään usein perusviininä kevyttä valkoviiniä. Siihen lisätään maustekasveista tehtyjä uutteita ja tisleitä, väkevää viinaa ja sokeria. Maku vaihtelee paljon mausteena käytettyjen yrttien mukaan. Punainen vermutti on olennainen osa klassisessa Negroni drinkissä.