Kaikki reseptit

Kategoriat

Valmistustavat

Lasit

Blogi

Sima

Sima

Ohje

  1. Mittaa sokeri isoon kattilaan tai astiaan.
  2. Kiehauta puolet vedestä kattilassa tai vedenkeittimellä.
  3. Kaada kuuma vesi varovasti sokerin päälle ja sekoita kunnes sokeri liukenee veteen.
  4. Lisää kylmä vesi.
  5. Mittaa pieni määrä (noin 2 dl) kädenlämpöiseksi muuttunutta sekoitusta pieneen astiaan ja sekoita se hiivan kanssa. Kaada syntynyt seos takaisin siman joukkoon.
  6. Purista sitruunoista mehu ja lisää siman joukkoon.
  7. Jätä sima astiassaan huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi.
  8. Pullota sima.
  9. Lisää pulloihin hieman sokeria ja rusinoita.
  10. Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja viileässä noin viikossa.
  11. Vinkkejä
  12. - Käyminen aiheuttaa paineen kasvamisen pullossa, joten älä sulje korkkeja kovin tiukasti.
  13. - Kun rusinat nousevat, on sima valmista!
  14. - Fariini- ja taloussokerin suhteita muuttamalla voit säädellä siman tummuutta. Kaikkein tummimman siman saat aikaan käyttämällä ainoastaan fariinisokeria.
  15. - Lisäämällä joukkoon yhden appelsiinin viipaleet saat simasta hieman raikkaampaa ja makeampaa. Muista poistaa appelsiinin viipaleet ennen pullotusta.
  16. - Lämpötila vaikuttaa käymisprosessiin merkittävästi, joten aloita siman valmistaminen hyvissä ajoin!
  17. - Valmis sima säilyy viileässä noin viikon.

Lisätietoa

Siman valmistaminen kotona on helppoa ja lopputulos pesee kaupalliset vastineet kirkkaasti. Sima valmistuu noin viikossa, joten muista aloittaa siman valmistus ajoissa. Sima on perinteisesti valmistettu hunajasta, mutta Suomessa hunajan sijaan käytetään usein sokeria. Joidenkin lähteiden mukaan hunajasima on mailman vanhin alkoholijuoma! Simaa juodaan erityisesti vappuna, mutta Sima maistuu vähintään yhtä hyvältä myös kuumana kesäpäivänä.