Kategoria:
Menetelmä:
Lasi:
Ohje
- Mittaa sokerit isoon kattilaan tai astiaan.
- Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
- Puolita passionhedelmät ja lusikoi joukkoon niiden sisus.
- Lisää sitruunamelissan varret sekä loput vedestä.
- Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva.
- Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
- Siivilöi ja pullota sima.
- Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
- Laita pullot viileään.
- Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja viileässä noin viikossa.
- Vinkkejä
- - Käyminen aiheuttaa paineen kasvamisen pullossa, joten älä sulje korkkeja kovin tiukasti.
- - Kun rusinat nousevat, on sima valmista!
- - Lämpötila vaikuttaa käymisprosessiin merkittävästi, joten aloita siman valmistaminen hyvissä ajoin!
- - Valmis sima säilyy viileässä noin viikon.
Lisätietoa
Perinteinen siman herkullinen variaatio, Passion-sima syntyy helposti lisäämällä reseptiin kaksi passionhedelmää. Suosittelemme varauksetta!