Kaikki reseptit

Kategoriat

Valmistustavat

Lasit

Blogi

Passionsima

Passionsima

Ohje

  1. Mittaa sokerit isoon kattilaan tai astiaan.
  2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
  3. Puolita passionhedelmät ja lusikoi joukkoon niiden sisus.
  4. Lisää sitruunamelissan varret sekä loput vedestä.
  5. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva.
  6. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
  7. Siivilöi ja pullota sima.
  8. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
  9. Laita pullot viileään.
  10. Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja viileässä noin viikossa.
  11. Vinkkejä
  12. - Käyminen aiheuttaa paineen kasvamisen pullossa, joten älä sulje korkkeja kovin tiukasti.
  13. - Kun rusinat nousevat, on sima valmista!
  14. - Lämpötila vaikuttaa käymisprosessiin merkittävästi, joten aloita siman valmistaminen hyvissä ajoin!
  15. - Valmis sima säilyy viileässä noin viikon.

Lisätietoa

Perinteinen siman herkullinen variaatio, Passion-sima syntyy helposti lisäämällä reseptiin kaksi passionhedelmää. Suosittelemme varauksetta!