Gin & Tonicin kehitti Englannin Itä-Intian kauppakomppanian armeija Intiassa. Tonic-vesi sisältää kiniiniä, jota käytettiin malarian ehkäisemiseen ja hoitoon. Koska 1800-luvulla käytetty tonic-vesi oli hyvin kitkerää, lisättiin siihen usein giniä, jotta se olisi miellyttävämmän makuista. Vaikka tonic-veden lääkinnällinen käyttö on jäänyt pois, gin tonic on säilynyt suosittuna drinkkinä. Nykyinen tonic-vesi sisältää vähemmän kiniiniä kuin ennen, eikä ole siten niin katkeraa kuin ennen (yleensä makeutettua). Koska juoma juontuu lämpimän ilmanalan maista ja sen virkistävyydestä, sen suosio on suurempi lämpiminä aikoina.
Tonicia on minusta liikaa, 8 senttiä riittää vallan hyvin. Mutta makuasia!
Mikään ei voita klassista GT:tä! Helppo tehdä ja aina maukas. 🙂