Mojito

12. tammikuun , 2015 / Kirjoittanut:

On lauantai-ilta ja olet ulkona kavereittesi kanssa. Baaritiskin jonossa mieleesi juolahtaa, että taidatpa tällä kertaa tilata drinkin, vakio-oluen sijaan. Mikä drinkki tulee yleensä ensimmäisenä mieleen? No Mojito, tietenkin.

Tiesitkö, että Mojito on oikeastaan kaikkien baarimikkojen painajainen; juoman teko kestää kohtalaisen kauan, sen tekeminen on myös sotkuista ja ihmisten mielikuvituksettomuuden takia sitä tilataan suhteettoman paljon. Syy tähän on kuitenkin selvä. Mojito on vain yksinkertaisesti todella hyvää.

Mojiton synnystä on useita tarinoita. Jotkut sanovat että Mojito-reseptin keksi sokeripelloilla työskennelleet orjat 1700-luvulla. Toiset sanovat että Mojiton keksi englantilainen laivakaappari Sir Francis Drake jo niin varhain kuin 1400-luvulla. Se mikä kuitenkin on varmaa on, että Mojito oli yksi tunnetun kirjailija-juopottelija Ernest Hemingwayn lempidrinkeistä. Hemingway lipitteli cocktailia mieluiten La Bodeguita del Medio-nimisessä baarissa, joka sijaitsee Havannassa. Baari on vieläkin olemassa ja sieltä saa kuulemma maailman parhaita Mojitoja.
Totta tai ei, on ainakin varmaa, että Mojiton mausta pidetään joka puolella maailmaa. Tosin monet eivät kuitenkaan tiedä miten paljon Mojiton makua voi halutessaan säädellä. Käyttämällä viinana vaaleaa rommia voit saada aikaiseksi kevyen ja raikkaan mojiton kun taas oikein tummalla rommilla Mojitostasi tulee maultaan monimuotoisempi.

Alla löydät sekä klassisen Mojiton reseptin, että pari muuta piristävää muunnelmaa:

Mojito

10 kpl Mintunlehti
2 tl Ruokosokeri
1 kpl Lime
4 cl Vaalea rommi
6 cl Soodavesi
Siirry reseptin sivulle

Hot Coeur Mojito

4 cl Coeur de Breuil
6 kpl Mintunlehti
1 kpl Lime
10 cl Kuuma omenamehu
Siirry reseptin sivulle

Mansikkamojito

6 cl Vaalea rommi
10 cl Soodavesi
1 rl Ruokosokeri
6 kpl Mintunlehti
1 kpl Lime
Siirry reseptin sivulle

Uusinta blogissa


Jägermeister – aka Jekku

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja Jägermeister taitaa...

30.6.2017 / Lue lisää...

Samppanja

Viineistä puhuttaessa samppanjaa pidetään perinteisesti viineistä ylellisimpänä ja...

7.12.2015 / Lue lisää...

Glögi

Säiden kylmenemisellä on ainakin yksi hyvä puoli, nimittäin...

29.10.2015 / Lue lisää...

Tuotekategoriat


Reseptit