Kaikki reseptit

Kategoriat

Valmistustavat

Lasit

Blogi

Mojito

12. tammikuuta 2015

On lauantai-ilta ja olet ulkona kavereittesi kanssa. Baaritiskin jonossa mieleesi juolahtaa, että taidatpa tällä kertaa tilata drinkin, vakio-oluen sijaan. Mikä drinkki tulee yleensä ensimmäisenä mieleen? No Mojito, tietenkin.

Tiesitkö, että Mojito on oikeastaan kaikkien baarimikkojen painajainen; juoman teko kestää kohtalaisen kauan, sen tekeminen on myös sotkuista ja ihmisten mielikuvituksettomuuden takia sitä tilataan suhteettoman paljon. Syy tähän on kuitenkin selvä. Mojito on vain yksinkertaisesti todella hyvää.

Mojiton synnystä on useita tarinoita. Jotkut sanovat että Mojito-reseptin keksi sokeripelloilla työskennelleet orjat 1700-luvulla. Toiset sanovat että Mojiton keksi englantilainen laivakaappari Sir Francis Drake jo niin varhain kuin 1400-luvulla. Se mikä kuitenkin on varmaa on, että Mojito oli yksi tunnetun kirjailija-juopottelija Ernest Hemingwayn lempidrinkeistä. Hemingway lipitteli cocktailia mieluiten La Bodeguita del Medio-nimisessä baarissa, joka sijaitsee Havannassa. Baari on vieläkin olemassa ja sieltä saa kuulemma maailman parhaita Mojitoja.
Totta tai ei, on ainakin varmaa, että Mojiton mausta pidetään joka puolella maailmaa. Tosin monet eivät kuitenkaan tiedä miten paljon Mojiton makua voi halutessaan säädellä. Käyttämällä viinana vaaleaa rommia voit saada aikaiseksi kevyen ja raikkaan mojiton kun taas oikein tummalla rommilla Mojitostasi tulee maultaan monimuotoisempi.

Alla löydät sekä klassisen Mojiton reseptin, että pari muuta piristävää muunnelmaa: