Kaikki reseptit

Kategoriat

Valmistustavat

Lasit

Blogi

Kevään kuumimmat drinkkireseptit

25. maaliskuuta 2015

Olit sitten suuntaamassa hiihtolomaksi laskettelemaan tai et, nämä drinkit pitävät sinut lämpimänä vielä kylmän alkukevään ajan.

Irish coffee

Kahvijuomien klassikko, Irish Coffee on helppo tehdä vaikka et omistaisikaan vielä monipuolista kotibaaria. Ainoat ainekset mitä tarvitse on pullo kohtalaista irkkuviskiä (esim. Jameson) ja vastakeitettyä kahvia. Viimeisen silauksen antaa joko itse vispattu tai valmiina ostettu kermavaahto. Irish Coffee on täydellinen jälkiruokadrinkki, mutta kyllä sillä aamunkin saa tarvittaessa käyntiin, jos edellinen ilta on venynyt pitkäksi.

Minttukaakao

Oletko viettänyt koko päivän ulkona ja kylmyys on hiipinyt luihin ja ytimiin asti? Onko flunssa päässyt yllättämään, eikä päivä tahdo millään lähteä käyntiin? Minttukaakao on takuuvarma ratkaisu niin laskettelun lomassa rinneravintolassa kuin kotona telkkarin ääressä. Lämmin kaakao ja raikas piparminttu avaavat tukkoisen nenän ja antavat lisää energiaa jatkaa eteenpäin. Minttukaakaon saa helpoiten tehtyä valmiista kaakaojauheesta, kuumasta vedestä ja hyvästä minttuviinasta (esim. Minttu Peppermint). Viimeisen silauksen tekevät kermavaahto ja ripaus chilijauhetta.

Galliano Hot Shot

Halusitko pysähtyä baarin vain hetkeksi ja kohta jatkaa matkaasi eteenpäin? Vai oliko ajatuksena saada ilta käyntiin nopeasti? Galliano Hot Shot on jo klassikoksi muodostunut talvishotti, joka on paitsi hienon näköinen, myös ehkä helpoimpia kuumia shotteja juotavaksi. Hot shotit eivät ole älyttömän vahvoja, mutta kuuman kahvin ansiosta antavat varman piristysruiskeen iltaasi. Hot shottien tekeminen vaatii ainesosien kerrostamista, mutta toisin kuin luullaan ei tämä vaadi pitkää harjaantumista vaan sen oppii nopeasti kokeilemalla!

Galliano Hot Shot
Galliano Hot Shot
Näytä resepti

Vaalea Omenaglögi

Vaikka jouluglögit onkin jo juotu, niin tämä raikkaampi versio sopii mainiosti kevään pakkasille. Tästä klassisesta vaaleasta glögistä on monia versioita, joissa pohjana on kuuma omenamehu ja mausteeksi käytetään useimmiten kanelia, inkivääriä tai vaniljaa. Näistä ehkä yleisimpiä on myös kylmänä drinkkinä käytetty omena-kaneli joka varmasti sopii lähes jokaiseen makuun. Parhaiten lämmittävän version drinkistä saat lisäämällä sekoitukseen tuoretta inkivääriä, josta saa kanelin kanssa mukavan mausteisen yhdistelmän. Hieman makeamman version saa lisäämällä joukkoon joko vaniljavodkaa tai aidon vaniljatangon. Tämä versio löytyykin sivustoltamme nimellä ”Hot Vanilla Apple”. Valmistuksessa käyttämäsi mausteet kannattaa keittää omenamehun seassa, jolloin maku irtoaa paremmin!

Hot coeur Mojito

Mielesi tekisi Mojitoa, mutta toisaalta haluaisit juoda jotain lämmintä. Perinteisen Mojiton lämmittäminen ei kuitenkaan houkuttele, joten mikä avuksi? Ei hätää, sillä tästä klassikkodrinkistä kehitetty lämmin muunnelma on helppo tehdä ja on juuri se mitä tarvitset. Hot coeur mojitoa ei tehdä aivan samoista raaka-aineista kuin perinteistä mojitoa, mutta makumaailma on yllättävän samanlainen. Tärkeimpinä ainesosina ovat perinteisesti lime ja minttu, mutta juoma pidennetään soodaveden sijaan kuumalla omenamehulla. Jos varastostasi on päässyt coeur de breuil loppumaan tai et viitsi sitä tätä drinkkiä varten hankkia, niin voit käyttää tämän sijasta calvadosta tai rommia (esim. Havana club anejo 3 anos).