Kaikki reseptit

Kategoriat

Valmistustavat

Lasit

Blogi

Jägermeister - aka Jekku

30. kesäkuuta 2017

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja Jägermeister taitaa olla lapsista rakkain. Harvaa tietää, että Jägermeister (suomeksi vapaasti käännettynä ”Jahtimestari”) on maailman myydyin likööri. Jägermeister-resepti sai alkunsa vuonna 1935 etikkatehtaalla Saksan Wolfenbüttelissä, samassa paikassa missä jumalten nektaria valmistetaan vielä tänäkin päivänä. Etikkatehdas jossa Jägermeisteria alun perin valmistettiin on vaihtunut kolmeen uuteen tehtaaseen ja uuteen huippumoderniin pääkonttoriin, mutta siitä huolimatta on kunnioitettavaa, että Jägeriä on valmistettu samassa paikassa jo melkein sata vuotta. Wolfenbüttel, joka on 50.000 ihmisen ”kylä” (Saksan mittakaavassa) on tullut Jägermeister fanien pyhiinvaelluskohde ja kaupungin turismi perustuu pitkälti Jägermeisterin tuoman julkisuuden varalle.

Jägermeister pitää kiinni perinteistä myös maun ja valmistusmenetelmän suhteen, nimittäin alkuperäinen resepti, joka kehitettiin 30-luvulla on pysynyt muuttumattomana. Ja resepti ei myöskään aivan helpoimmasta päästä. Salaisessa reseptissä on käytetty 56 eri maustetta / yrttiä, muun muassa sitruunan kuorta, lakritsia ja ginsengiä. Monet eivät myöskään tiedä, että Jägermeisterin valmistusprosessi kestää noin vuoden. Prosessiin kuuluu tammitynnyrissä lokoilun lisäksi melkein 400 eri laatutarkastusta ja eri suodatusmenetelmiä.

Toinen hauska tarina liittyy Jägermeisterin klassiseen pulloon. Pullon muoto ja paksuus on Jägermeisterin perustajan Curt Mastin kädenjälkeä. Curt nimittäin testasi eri pulloja pudottamalla niitä lattialle ja pullo, joka kesti parhaiten lattialle pudottamista oli hänen mielestään paras. Ja tottahan se on, ei Jekkupullo aivan hevillä rikki mene.

Pehmeän makunsa ansiosta Jägermeister on juoma, jota nautitaan mitä suurimmissa määrin raakana. Jotta nektari olisi mahdollisimman makunystyröitä hivelevää suositellaan, että juomaa säilytetään – 18 asteisessa pakastimessa ja nautitaan kylmänä.
Vaikka Jägermeisteriä käytetään monimuotoisen makunsa vuoksi harvemmin drinkeissä on kuitenkin olemassa pari suosittua Jäger-pohjaista drinkkiä. Nämä ovat tietenkin ns. Jägerbomb (suomalaisittain Jekkupommi) ja ehkä vähemmän tunnettu "Surfer on acid", johon sekoitetaan tasaosuuksin Jägermeisteriä, Malibu-rommia ja ananasmehua.