Siman valmistaminen kotioloissa on erittäin helppoa ja lopputulos voittaa kaupalliset simat mennen tullen. Ainesosat löytyvät jokaisesta ruokakaupasta ja vaikka siman valmistuminen vie aikaa 3-7 päivää, on aktiivinen valmistusaika noin vartti. Siman sekoittamiseen ei todellakaan tarvitse olla taikuri tai mestarikokki, joten suosittelemme siman valmistamista kotona jokaiselle!
Joidenkin lähteiden mukaan sima on kaikkein vanhin alkoholijuoma. Antiikin kreikassa simaa valmistettiin jo kauan ennen viiniä. Sokerin sijaan sima valmistettiin alunperin hunajasta. Moderni simaresepti juontaa juurensa 1700-luvulle. Raaka-aineet olivat kalliita, mistä johtuen simaa maisteltiin lähinnä porvariston kesäjuhlissa. Nykyään sima on erityisen suosittu vappujuomana, mutta soveltuu mainiosti kesäiseksi virvoitusjuomaksi.
Shotin drinkkilaboratorio testasi parhaat simareseptit, jotka on koottu alle.