Kaikki reseptit

Kategoriat

Valmistustavat

Lasit

Blogi

Kotitekoinen sima

21. huhtikuuta 2015

Siman valmistaminen kotioloissa on erittäin helppoa ja lopputulos voittaa kaupalliset simat mennen tullen. Ainesosat löytyvät jokaisesta ruokakaupasta ja vaikka siman valmistuminen vie aikaa 3-7 päivää, on aktiivinen valmistusaika noin vartti. Siman sekoittamiseen ei todellakaan tarvitse olla taikuri tai mestarikokki, joten suosittelemme siman valmistamista kotona jokaiselle!

Joidenkin lähteiden mukaan sima on kaikkein vanhin alkoholijuoma. Antiikin kreikassa simaa valmistettiin jo kauan ennen viiniä. Sokerin sijaan sima valmistettiin alunperin hunajasta. Moderni simaresepti juontaa juurensa 1700-luvulle. Raaka-aineet olivat kalliita, mistä johtuen simaa maisteltiin lähinnä porvariston kesäjuhlissa. Nykyään sima on erityisen suosittu vappujuomana, mutta soveltuu mainiosti kesäiseksi virvoitusjuomaksi.

Shotin drinkkilaboratorio testasi parhaat simareseptit, jotka on koottu alle.

Siman valmistuksessa peruskaava on kaikille variaatioille sama:

1. Mittaa sokeri isoon kattilaan tai astiaan.
2. Kiehauta puolet vedestä kattilassa tai vedenkeittimellä.
3. Kaada kuuma vesi varovasti sokerin tai hunajan päälle ja sekoita kunnes sokeri tai hunaja on liuennut veteen.
4. Lisää kylmä vesi.
5. Mittaa pieni määrä (noin 2 dl) kädenlämpöiseksi muuttunutta sekoitusta pieneen astiaan ja sekoita se hiivan kanssa. Kaada syntynyt seos takaisin siman joukkoon.
6. Purista sitruunoista mehu ja lisää siman joukkoon.
7. Jätä sima astiassaan huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi.
8. Pullota sima.
9. Lisää pulloihin hieman sokeria ja rusinoita.
10. Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja viileässä noin viikossa.