Kaikki reseptit

Kategoriat

Valmistustavat

Lasit

Blogi

Mojito

Mojito

Ohje

  1. Nakkaa limelohkot, sokeri ja mintunlehdet lasiin.
  2. Murskaa kevyesti murskaimella. Älä käytä turhaa väkivaltaa, jotta mintunlehdet säilyisivät mahdollisimman ehjänä. Voit myös murskata ensin limelohkot (ja sokerin), lisätä mintunlehdet ja painella lehtiä kevyesti, jotta mintun maku irtoaa.
  3. Kaada rommi lasiin.
  4. Sekoita voimakkaasti baarilusikalla.
  5. Täytä lasi jäämurskalla.
  6. Pidennä soodavedellä.

Lisätietoa

Mojitodrinkki valmistetaan perinteisesti mintusta, limestä, ruokosokerista ja rommista. Kuubalaista alkuperää oleva Mojito on maultaan raikkaan viileä. Mojiton synnystä on useita tarinoita. Jotkut sanovat että Mojito-reseptin keksi sokeripelloilla työskentelevät orjat 1700-luvulla. Toiset sanovat että Mojiton keksi englantilainen laivakaappari Sir Francis Drake, niin varhain kuin 1400-luvulla. Mojitoon tarvittavat ainekset (rommia lukuunottamatta) löytyvät lähes jokaisesta lähikaupasta ja sen valmistus isollekin seurueelle on kohtuullisen helppoa. Voit soveltaa reseptiä ja tehdä mojitosta myös boolin. Voit kertoa ainesosien määrän esim. kymmenellä ja lisätä lopuksi soodavettä maun mukaan. Mojito on mainio tarjoiluidea esimerkiksi kesäisiin juhliin. Mainittakoon lopuksi, että Mojito oli kirjailija Ernest Hemingwayn suosikkidrinkki.