Hunajasima

Hunajasima

3.4 tähteä / 65 arvostelua / Arvostele resepti!

Kategoria:
Valmistustapa:
Lasi:
  • Ohjeet
  • Lisätietoa reseptistä
  • Kommentit

Hunajasima -reseptin ohje

1. Mittaa hunaja isoon kattilaan tai astiaan.
2. Kiehauta puolet vedestä kattilassa tai vedenkeittimellä.
3. Kaada kuuma vesi varovasti hunajan päälle ja sekoita kunnes hunaja liukenee veteen.
4. Lisää kylmä vesi.
5. Mittaa pieni määrä (noin 2 dl) kädenlämpöiseksi muuttunutta sekoitusta pieneen astiaan ja sekoita se hiivan kanssa. Kaada syntynyt seos takaisin siman joukkoon.
6. Purista sitruunoista mehu ja lisää siman joukkoon.
7. Jätä sima astiassaan huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi.
8. Pullota sima.
9. Lisää pulloihin hieman sokeria ja rusinoita.
10. Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja viileässä noin viikossa.

Vinkkejä

– Käyminen aiheuttaa paineen kasvamisen pullossa, joten älä sulje korkkeja kovin tiukasti.
– Kun rusinat nousevat, on sima valmista!
– Lisäämällä joukkoon yhden appelsiinin viipaleet saat simasta hieman raikkaampaa ja makeampaa. Muista poistaa appelsiinin viipaleet ennen pullotusta.
– Lämpötila vaikuttaa käymisprosessiin merkittävästi, joten aloita siman valmistaminen hyvissä ajoin!
– Valmis sima säilyy viileässä noin viikon.

Vinkki!

Voit pyyhkäistä oikealle tai vasemmalle siirtyäksesi seuraavaan reseptiin

Uusinta blogissa


Jägermeister – aka Jekku

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja Jägermeister taitaa...

30.6.2017 / Lue lisää...

Samppanja

Viineistä puhuttaessa samppanjaa pidetään perinteisesti viineistä ylellisimpänä ja...

7.12.2015 / Lue lisää...

Glögi

Säiden kylmenemisellä on ainakin yksi hyvä puoli, nimittäin...

29.10.2015 / Lue lisää...

Tuotekategoriat


Reseptit